Exectutam lucrari de montaj pentru urmatoarelor tipuri de instalatii de limitare si stingere a incendiilor.
– instalatii de stingere cu hidranti interiori;
– instalatii de stingere cu hidranti exteriori;
– instalatii de stingere cu sprinklere;
– instalatii de stingere cu drencere.
Deasemenea executam lucrari de montaj a grupurilor de pompare pentru tipurile de instalatii de limitare si stingere enumerate mai sus si ACS-uri pentru instalatii cu sprinklere.
Experienta acumulata si profesionalimul personalului de executie ne permit sa abordam lucrari cu un nivel ridicat de coplexitate, garantand calitatea executiei.
Instalatii de limitare si stingere a incendiilor cu hidranti interiori.
Aceste instalatii au rolul de a asigura interventia in prima instanta in cazul izbucnirii unui focar de incendiu, in vederea izolarii acestuia, impidicarii extinderii acestuia la spatiile invecinate pana la venirea echipajelor de Pompieri, sau stingerea acestora daca e posibil.
Instalatiile de limitare si stingere cu hidranti interiori se executa in baza proiectului vizat de ISU conform normativelor in vigoare. Cutiile de hidrant pot fi cu furtun plat sau cu furtun semirigid conductele de alimentare a acestora fiind OLZn 2″ sau teava neagra vopsita. Cutiile de hidranti vor fi echipate conform normativelor in vigoare si semnalizate corespunzator cu lampi de semnalizare pentru hidranti.
Alimentarea hidrantilor se poate face prin intermediul coloanei umede (coloana este alimentata in permanenta la presiunea nominala) atunci cand temperatura in spatiul protejat nu scade niciodata sub zero grade si coloana uscata (coloana se va alimenta cu apa prin intermediul unei electrovane doar in caz de nevoie) atunci cand temperatura in spatiu protejat poate scadea sub zero grade.
Toate componentele folosite la executia instalatiilor de limitare si stingere incendii cu hidranti interiori sunt agrementate conform standardelor europene.
Instalatii de limitare si stingere a incendiilor cu hidranti exteriori.
Aceste instalatii au rolul de a asigura stingerea din exteriorul cladirii si impiedicarea extinderii incendiului la cladirile vecine.
Executia acestor instalatii se face in baza proiectului tehnic avizat ISU si in conformitate cu prevederile normativelor in vigoare.
Se pot folosi doua clase de hidranti exteriori. Hidranti exteriori supraterani amplasati deasupra cotei zero a terenului si hidranti subterani amplasati sub cota zero a terenului. Pentru fiecare clasa exista mai multe tipuri de hidranti caracterizati prin diametrul nominal, debitul specific tipul si numarul de iesiri disponibile.
Alimentarea retelei de hidranti se face cu teava PEHD cu diametrul dat de debitul necesar pe reteaua de hidranti.
Toate componentele folosite la executia instalatiilor de limitare si stingere incendii cu hidranti exteriori sunt agrementate conform standardelor europene.
Instalatii de limitare si stingere a incendiilor cu sprinklere
Instalatiile de stigere cu sprinklere pot fi:
– cu sprinklere cu capul in sus cu rol de protejare a structurii cladirilor de influenta negativa a temperaturilor inalte in caz de incendiu, asigurandu-se racirea acestora prin pulverizarea apei;
– cu sprinklere cu capul in jos, cu rol de stingere a incendiului ce se manifesta sub capetele de sprinkler;
– in sistem apa- apa pentru spatiile in care se asigura tot timpul o teperatura pozitiva;
– in sistem apa-aer pentru spatiile in care nu se poate asigura tot timpul o temperatura pozitiva.
Executia acestor instalatii se face in baza proiectului tehnic avizat ISU si in conformitate cu prevederile normativelor in vigoare.
Cuplajele, racordurile si fitingurile folosite in instalatiile de stingere cu sprinklere sunt de tip
„victaulic” ceea ce permite un montaj rapid si sigur cu o buna comportare in timp.
Toate componentele folosite la executia instalatiilor de limitare si stingere incendii cu sprinklere sunt agrementate conform standardelor internationale.
Instalatii de limitare si stingere a incendiilor cu drencere (sprinklere deschise)
Instalatiile de stingere cu drencere au rolul de a asigura o perdea de apa, fie pentru racirea unor elemente de cladire (pereti, grinzi, stalpi, etc.), utilaje, fie pentru separatia sau delimitarea unor zone de altele in caz de incendiu, in vederea impiedicarii extinderii acestuia la alte cladiri sau zone (incaperi) din cladire.
Executia acestor instalatii se face in baza proiectului tehnic avizat ISU si in conformitate cu prevederile normativelor in vigoare.
Toate componentele folosite la executia instalatiilor de limitare si stingere incendii cu drencere (sprinklere deschise) sunt agrementate conform standardelor europene.